WhatsApp lánclevél: A csoport beállításai megváltoztak?

A WhatsApp-on megjelent lánclevél jelenleg sok felhasználót nyugtalanít. Valóban titokban módosították az adatvédelmi beállításokat??

kijelző

Jelenleg egy lánclevél kering a WhatsApp-on, ami sok felhasználót elbizonytalanított. Az áll, hogy a WhatsApp titokban megváltoztatta a csoportok adatvédelmi beállításait, így fennáll a spam veszélye. Ebből a cikkből megtudhatja, mi áll a háttérben.

  • Benne van a lánclevélben
  • Ez az állítás lényege
  • Hogyan lehet módosítani a csoport adatvédelmi beállításait

Benne van a lánclevélben

A WhatsApp-on nemrég megjelent lánclevél azt állítja, hogy az azonnali üzenetküldő egyik napról a másikra titokban megváltoztatta a csoportos csevegés adatvédelmi beállításait. Ez lehetővé teszi bármely WhatsApp-felhasználó hozzáadását egy csoporthoz az Ön tudta vagy beleegyezése nélkül. Ezzel a spam vagy a tartalmat érő támadások kockázatának tenné ki magát. Ezután következik a beállítások megváltoztatásának útmutatója.

A WhatsApp jelenlegi lánclevele valahogy így néz ki. ×

Ez az állítás lényege

Az említett beállítás valóban létezik a WhatsAppban – de ez az alapértelmezett beállítás. Tehát titokban semmit sem változtattak. Ha azonban nem változtatta meg saját maga a beállítást, akkor tulajdonképpen bármely felhasználót hozzáadhat egy csoporthoz, ha rendelkezik az Ön mobiltelefonszámával. Nemkívánatos csoportokba kerülhet, amelyekben például spamekkel zaklatnak – de újra elhagyhatja ezeket a csoportokat. A gondok elkerülése érdekében egyszerűen módosíthatja a WhatsApp beállításait.

Olvassa el itt, mit kell még figyelembe vennie a WhatsApp adatvédelemmel kapcsolatban.

De vigyázz: Csak azért, mert a lánclevél tartalma pontos, még nem jelenti azt, hogy minden lánclevél megbízható. Például mindig vannak olyan levelek, amelyek azt állítják, hogy a WhatsApp-ot meg kell fizetni. Tehát mielőtt felháborodna a tartalom miatt, vagy akár saját maga továbbítaná, alaposan ellenőrizze annak pontosságát. Különösen, ha külső hivatkozásokat használ, ez rosszindulatú spam lehet. Ezért ne nyisson meg semmilyen külső hivatkozást, inkább kérdezze meg személyesen a feladótól a részleteket.

Hogyan lehet módosítani a csoport adatvédelmi beállításait

Alapértelmezés szerint bárki felveheti Önt egy WhatsApp-csoportba, ha rendelkezik a számával. A beállítás módosításához kövesse lépésenkénti útmutatónkat, vagy tekintse meg a gyors üzembe helyezési útmutatót.

kijelző

1. Lépés:

Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és Android-eszközök esetén koppintson a jobb felső sarokban található ikonra három pont majd tovább "ötleteket". iPhone esetén közvetlenül érintse meg a " gombot a jobb alsó sarokbanötleteket". ×

2. Lépés:

Most válassza a "fiókok". ×

3. Lépés:

Ezután érintse meg a "magánélet". ×

4. Lépés:

Most válassza ki a bejegyzést "csoportok". ×

5. Lépés:

Most a "Mindenki" helyett válassza a "kapcsolataim" vagy "Az elérhetőségeim, kivéve...". Az utolsó lehetőség segítségével pontosan kiválaszthatja, hogy kit nem szeretne meghívni a csoportokba. Végül érintse meg a "Kész". ×

Értesítés: A frissítés után a WhatsApp újra az alapértelmezett beállításokat használhatja. Ezért rendszeresen ellenőrizze a beállításokat.

Rövid útmutató: Adatvédelmi beállítások a WhatsApp csoportokhoz

  1. Nyissa meg a WhatsApp-ot. Android-eszközök esetén hajtsa át a három pont Nyissa meg a menüt a jobb felső sarokban, és érintse meg a "ötleteket". Az iPhone készüléken lépjen közvetlenül a jobb alsó sarokra ötleteket.
  2. Ezután érintse meg a "fiókok".
  3. Ezután válassza ki a "magánélet" tovább.
  4. Most érintse meg a "csoportok".
  5. A legjobb választani "kapcsolataim" vagy "Az elérhetőségeim, kivéve..." és erősítse meg a " gombbalKész".

Bővebben a témáról: