A WhatsApp biztonsági másolatának manuális lenyomása - különben fennáll az adatvesztés veszélye

A WhatsApp biztonsági mentési beállításai hamarosan megváltoznak az Android okostelefonokon. Ellenőrizze most a beállításokat, különben fennáll az adatvesztés veszélye.

kijelző

12-re. 2018. november 1-jén a WhatsApp átállította biztonsági mentési funkcióját a Google Drive-ra. A WhatsApp és a Google Drive együttműködésének köszönhetően az Android felhasználók korlátlan tárhelyet kapnak a felhőben a biztonsági másolatok tárolására ettől a dátumtól kezdve. A probléma az, hogy az átállás részeként a Google Drive-ban lévő összes, egy évnél régebbi biztonsági másolat automatikusan törlődik. Ezért azonnal indítsa el a manuális biztonsági mentést, és frissítse az összes biztonsági mentési fájlt, különben fennáll a veszélye, hogy adatvesztésre kerül a felhőben. Az okostelefonon lévő helyi biztonsági mentést ez nem érinti. Érdemes kétszer is meggondolni, hogy a WhatsApp biztonsági másolatait egyáltalán a felhőben tárolja-e, mert az adatai titkosítatlanul lesznek ott tárolva. Tipp: iOS rendszeren a WhatsApp biztonsági mentések kizárólag az Apple iCloudban készülnek, ezért az Apple felhasználókat nem érinti a változás. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan indíthat manuális WhatsApp biztonsági mentést a Google Drive-ra.

Kézi WhatsApp biztonsági mentés a Google Drive-val

Kövesse lépésenkénti útmutatónkat, vagy tekintse meg a gyors üzembe helyezési útmutatót.

1. Lépés:

Nyissa meg a WhatsApp-ot, és koppintson a jobb felső sarokban három pont. Megnyílik egy új menüablak. Menj ide "ötleteket". ×

2. Lépés:

A beállításokban érintse meg a " menüpontotcsevegés". ×

3. Lépés:

Ezután menjen a "Csevegés biztonsági mentése". ×

4. Lépés:

Most a biztonsági mentési beállítások oldalon van. A gombra kattintva "A biztonsági mentéshez" biztonsági másolatot készít a WhatsApp-fájlokról és a csevegési előzményekről az okostelefonon és a Google Drive-on. A biztonsági másolat létrehozása eltarthat néhány percig. A biztonsági másolat ekkor naprakész, így védett a közelgő adatvesztés ellen. ×

gyors üzembe helyezési útmutató

  1. Koppintson a jobb felső sarokban található ikonra három pont és válassza a "ötleteket" ki.
  2. Most nyissa meg a " menüpontotcsevegés".
  3. Ezután érintse meg a "Csevegés biztonsági mentése", és a "Mentés" gombbal erősítse meg, hogy a csevegéseit a Google Drive-ba szeretné menteni.

Bővebben a témáról: