A WhatsApp biztonsági másolatának törlése – hogyan működik

Törölni szeretné a WhatsApp adatainak biztonsági másolatát? A biztonsági mentési szolgáltatástól függően a folyamat eltérő.

kijelző

Törölni szeretné a WhatsApp biztonsági másolatát, hogy tárhelyet szabadítson fel, vagy eltávolítsa adatait a csatlakoztatott felhőszolgáltatásból? Függetlenül attól, hogy miért szeretné törölni a biztonsági másolatot, itt megmutatjuk, hogyan kell ezt pontosan megtenni. Az Android-felhasználóknak törölniük kell a biztonsági másolatot a Google Drive-ból, az iPhone-felhasználóknak pedig az iCloudból.

  • Törölje a WhatsApp biztonsági másolatát a Google Drive-ról
  • Törölje a WhatsApp biztonsági másolatát az iCloudból

Törölje a WhatsApp biztonsági másolatát a Google Drive-ról

Ha Android okostelefont használ, a biztonsági másolatot a Google Drive tárolja. Könnyen eltávolíthatja ezt a biztonsági másolatot az alkalmazásból. Kövesse lépésenkénti útmutatónkat, vagy tekintse meg a gyors üzembe helyezési útmutatót.

1. Lépés:

Először nyitva Google Drive okostelefonján. ×

2. Lépés:

Innen érintse meg azt burger menü bal felső. ×

3. Lépés:

Most válassza ki a " bejegyzést a menübőlbiztosítékok". ×

4. Lépés:

Itt látható a "Egyéb biztosítékok" Az Ön WhatsApp biztonsági másolata. Mögötte érintse meg a három függőleges pontot, és válassza ki a " lehetőséget a menübőlbiztonsági mentés törlése". ×

5. Lépés:

Most erősítse meg a törlést a "Oltsa ki". A WhatsApp biztonsági másolatot ezután eltávolítjuk a Google Drive-ból. ×

6. Lépés:

Mivel androidos okostelefonja a Google Drive-ra való biztonsági mentés mellett az üzenetekről és az alkalmazásbeállításokról is biztonsági másolatot készít a belső tároló azt is el kell távolítania. Ehhez nyissa meg a fájlkezelőt az okostelefonon, majd navigáljon a mappához Belső tárhelyAndroidmediacom.whatsappWhatsAppBackups. Oltsa ki majd a mappában lévő összes fájlt. Sikeresen törölte a WhatsApp biztonsági másolatát. ×

7. Lépés:

Kikapcsolhatja ezt a funkciót, hogy a jövőben ne jöjjön létre automatikus WhatsApp biztonsági mentés. Ehhez nyissa meg a WhatsApp-ot, majd koppintson a jobb felső sarokban Három elemes menü. ×

8. Lépés:

Ezután válassza ki a " lehetőséget a menübőlötleteket". ×

9. Lépés:

megy tovább's vele "csevegés". ×

10. Lépés:

Most érintse meg a "Csevegés biztonsági mentése". ×

11. Lépés:

a " kategória alattA Google Drive beállításai"koppintson a beállításra"Biztonsági mentés a Google Drive-ra". ×

12. Lépés:

Most válassza a lehetőséget "Soha" az automatikus biztonsági mentés letiltásához a Google Drive-ra. ×

Törölje a WhatsApp biztonsági másolatát az iCloudból

Az iCloud eredendően az iPhone használatához kötődik. Ezért a WhatsApp biztonsági másolatait is ott tárolja. A törlés gyorsan megtörténik. Kövesse lépésenkénti útmutatónkat, vagy tekintse meg a gyors üzembe helyezési útmutatót.

1. Lépés:

Most nyissa meg az iPhone beállításait, és az Apple ID beállításainál érintse meg a "iCloud". ×

2. Lépés:

megy tovább's vele "kezelni a tárolást". ×

3. Lépés:

Most válassza a "Whatsapp üzenetküldő" ki. ×

4. Lépés:

Érintse meg "törölje az adatokat...". ×

5. Lépés:

Erősítse meg a műveletet a " gombra kattintvaOltsa kitípus ". A WhatsApp biztonsági másolata ezután törlődik az iCloudból. ×

6. Lépés:

Ha a jövőben sem szeretne automatikus WhatsApp biztonsági mentést készíteni, indítsa el a WhatsApp-ot iPhone-ján, és koppintson a " gombraötleteket" jobb alsó. Ott válassza ki a "csevegés". ×

7. Lépés:

Ezután érintse meg a lehetőséget "Csevegés biztonsági mentése". ×

8. Lépés:

Most válassza ki a beállítást "Automatikus biztonsági mentés". ×

9. Lépés:

Ezután válassza ki a " lehetőségetKi" ki. Az automatikus biztonsági mentések most le vannak tiltva. ×

Rövid útmutató: Google Drive

  1. Nyisd ki Google Drive és ott koppintson rá burger menü bal felső.
  2. Ban ben "biztosítékok" most látnia kell a WhatsApp biztonsági másolatát. Mögötte koppintson a hárompontos menüre, és válassza a "biztonsági mentés törlése".
  3. Most erősítse meg a törlést a "Oltsa ki".
  4. A WhatsApp biztonsági másolatát törölték a Google Drive-ról, de még mindig van egy helyi biztonsági mentés a belső tároló az okostelefonod.
  5. Tehát nyissa meg okostelefonja fájlkezelőjét, és keresse meg a mappát Belső tárhelyAndroidmediacom.whatsappWhatsAppBackups. Most törölje az összes fájlt ebben a mappában.
  6. Ha a jövőben sem szeretne több WhatsApp biztonsági mentést menteni, kapcsolja ki az automatikus WhatsApp biztonsági mentést. Ehhez érintse meg a WhatsApp elemet a WhatsAppban Három elemes menü jobb felső sarokban, majd válassza a "ötleteket".
  7. Ezután nyissa meg a lehetőséget "csevegés" és akkor "Csevegés biztonsági mentése".
  8. Itt érintse meg a "Biztonsági mentés a Google Drive-ra".
  9. Most válassza a lehetőséget "Soha" a biztonsági mentés letiltásához.

Gyors üzembe helyezési útmutató: iCloud

  1. Nyissa meg a ötleteket iPhone-ján, és koppintson a ikonra Az Apple ID beállításai tovább "iCloud".
  2. Ezután válassza ki a "kezelni a tárolást" és ezt követően "Whatsapp üzenetküldő" ki.
  3. Most érintse meg a "törölje az adatokat...".
  4. Most már csak annyit kell tennie, hogy törölje a következővel: "Oltsa ki" megerősít. A WhatsApp biztonsági másolatát ezután eltávolítjuk az iCloudból.
  5. Ha a jövőben nem szeretne automatikus WhatsApp biztonsági mentéseket készíteni, nyissa meg a WhatsApp alkalmazásban ötleteket használja a jobb alsó sarokban lévő menüt, majd válassza a "csevegés".
  6. Következő érintse meg a "Csevegés biztonsági mentése" majd tovább "Automatikus biztonsági mentés".
  7. Itt válassza ki a lehetőséget "Ki" a biztonsági mentések letiltásához.

Bővebben a témáról: