Törölje a Time Machine biztonsági másolatát – ez így működik

A Time Machine automatikus biztonsági mentése túl sok helyet foglal el Mac számítógépén? Megmutatjuk, hogyan kell törölni.

kijelző

Az TimeMachine az a házon belüli biztonsági mentés funkció és beépítve a Mac-be. megmenti a háttérben Fájlok, beállítások és programok külső merevlemezen. A Time Machine rendszeres időközönként automatikusan létrehozza ezeket a biztonsági mentéseket, ami gyorsan a lemezterület elfogyásához vezethet. Tippjeink+trükkjeinkben megmutatjuk, hogyan törölhet fájlokat a Time Machine biztonsági másolatából.

Az egyes Time Machine biztonsági másolatok törlése

Ha egyes fájlokat töröl a Mac gépen, a fájl biztonsági másolata továbbra is megmarad a Time Machine-ben. Lépésről lépésre és a gyors útmutatóban megmutatjuk, hogyan is törölheti a biztonsági másolatot a grafikus felület segítségével. Az eltávolított fájlok ezután tárhelyet szabadítanak fel, de a későbbi biztonsági mentésekben újra létrejönnek.

Először keresse meg azt a mappát a Mac számítógépén, amelyről törölni szeretné a Time Machine biztonsági másolatát. Abban az esetben, ha van biztonsági másolata a felhasználói mappa vagy től programokat törölni szeretné, egyszerűen nyissa meg a megfelelő mappákat. Így ezt is megteheted törölje a felhasználói könyvtár teljes biztonsági másolatát és nem csak az egyes fájlokat. Útmutatóinkban bemutatjuk a törlési folyamatot a letöltési mappában található egyetlen fájl használatával példaként.

1. Lépés:

Nyissa meg azt a mappát, amelynek biztonsági másolatát törölni szeretné. Ezután navigáljon erre Time Machine ikonra a menüsor jobb felső sarkában. ×

2. Lépés:

Választ "Nyissa meg az Időgépet". ×

3. Lépés:

Ha több biztonsági másolat van mentve, akkor a jobb szélen van egy Idővonal látni. Válassz egy kívánt időt ahonnan a biztonsági másolatot törölni kell. Ellenkező esetben tartsa meg az aktuális dátumot, ill. biztonsági mentés at. ×

4. Lépés:

Kattintson a jobb gombbal a törölni kívánt fájl biztonsági másolatára. Ezután kattintson a " gombra a helyi menübenMinden biztonsági másolat innen ... Egyértelmű". ×

5. Lépés:

Erősítse meg a biztonsági kérdés Val vel "rendben". A fájl összes biztonsági másolata törlődik a Time Machine-ről a kiválasztott dátumtól kezdve. ×

gyors üzembe helyezési útmutató

  1. Kattintson arra Time Machine ikonra a menüsorban, és válassza a "Nyissa meg az Időgépet".
  2. Válassz egy kívánt időt valamivel kapcsolatban Idővonal ki.
  3. Kattintson a jobb gombbal arra a fájlra, amelynek biztonsági másolatát törölni szeretné, és válassza a "Törölje a fájl összes biztonsági másolatát".
  4. Erősítse meg "rendben".

Bővebben a témáról: