Jel: az üzenetek nem jelennek meg - mit kell tenni?

Már nem láthatja az üzeneteket a Signal alkalmazásban? Itt találhat segítséget!

kijelző

A Signal alkalmazást különösen biztonságos üzenetküldőnek tartják. Az információ itt automatikusan titkosított formában kerül elküldésre. Csak a feladó és a címzett férhet hozzá az üzenetekhez és fájlokhoz. Előfordulhat azonban, hogy a feladó elküldi az üzenetet, de a címzett nem tudja elolvasni. Ebben az esetben több megoldás is létezik, amelyeket itt összefoglaltunk.

  • Végpontok közötti titkosítás új eszközön
  • Üzenetek nem fogadhatók
  • Eltűnő üzenetek

Végpontok közötti titkosítás új eszközön

A jelüzenetek végponttól végpontig titkosítva vannak. A chaten váltott üzeneteket nem tárolja titkosítatlanul a szerver, hanem csak a feladó és a címzett férhet hozzá. Ha új eszközt használ a Signal szolgáltatással anélkül, hogy először biztonsági másolatot készítene adatairól, akkor az összes korábbi csevegési előzmény eltűnik.
Azonban még mindig van egy mentőöv – feltéve, hogy még mindig megvan a régi eszköz, amelyen még telepítve van a Signal. Ebben az esetben be kell kapcsolnia az adatmentést a régi készüléken. Kövesse lépésenkénti útmutatónkat, vagy tekintse meg a gyors üzembe helyezési útmutatót.

1. Lépés:

Nyitott jel. Ezután érintse meg a kört a bal felső sarokban Profil kép. ×

2. Lépés:

Most a beállításoknál van. Válassz itt "beszélgetések" ki. ×

3. Lépés:

Alul találod a pontot "biztonságos beszélgetések". Koppintson rá. ×

4. Lépés:

Most már használhatja a "bekapcsol" biztonsági mentés engedélyezése. ×

5. Lépés:

Most a személyes 30 számjegyű jelszó Megjelenik. Jegyezze fel ezt balról fentről jobbra lent. Később újra szüksége lesz rá. Másolás után jelölje be a megjelölt négyzetet. Ezután érintse meg a "Biztonsági mentés engedélyezése". Előfordulhat, hogy egyszer kézzel kell megnyomnia a biztosítékot. Ehhez érintse meg a "biztonsági másolatot készíteni". ×

6. Lépés:

Nos, neked kell egy számítógép elérheti okostelefonját. Az okostelefonon van egy mappa "jel". Ha nem látja a mappát, egyszer újra kell indítania az okostelefont. Vettem mappákat az új okostelefonon. Ezután töltse le a Signal alkalmazást az App Store vagy a Google Play Áruházból. Indítsa el az alkalmazást, és írja be 30 számjegyű jelszó amelyet korábban másolt. Ezután bejelentkezhet vagy regisztrálhat régi vagy új mobilszámmal. A régi okostelefon üzeneteinek most már a megszokott módon láthatónak kell lenniük az új eszközön. ×

Értesítés: Az üzenetek biztonsági mentésével és visszaállításával kapcsolatos további információkért keresse fel a Signal hivatalos súgóoldalát.

Üzenetek nem fogadhatók

Előfordulhat, hogy nem lát üzeneteket a Signalban, mert nem kapja meg őket. Ebben az esetben először ellenőriznie kell okostelefonja internetképességét. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi vagy a mobiladat-kapcsolat be van kapcsolva. A messenger azonban általában értesíti Önt az internetkapcsolat hiányáról. Nagyon ritka esetekben az is előfordulhat, hogy az alkalmazás szerverproblémák vagy szerverkarbantartás miatt átmenetileg nem érhető el.
Más alkalmazások is zavarhatják a kapcsolatot. Ezek az alkalmazások közé tartoznak például a VPN-kapcsolatok vagy további tűzfalak, amelyek nem részei az iOS vagy Android verziójának. Ezek megzavarhatják az internetkapcsolatot, és így az új üzenetek fogadását is.
Végül ellenőrizze az energiatakarékossági beállításokat. Egyes okostelefonok esetében az alkalmazásengedélyek vagy az internethasználat korlátozható, amint az akkumulátor töltöttségi szintje egy bizonyos százalék alá csökken. A telefon beállításaiban megjelenik egy "energiatakarékos üzemmód", "akkumulátor csomag" vagy hasonló. Ott tudod elvégezni a beállításokat.
Egy elavult alkalmazás vagy egy elavult Android is problémákat okozhat az üzenetekkel. Győződjön meg arról, hogy frissítette az operációs rendszert és az alkalmazást.

Így nézhetnek ki az akkumulátor beállításai egy Android-eszközön. Itt kezelheti az energiatakarékos üzemmódot. ×

Eltűnő üzenetek

A normál üzenetek mellett az úgynevezett "eltűnő üzenetek" is beállítható a Signal segítségével. A feladó határozza meg, mennyi ideig érhető el üzenete. Ez lehet "öt másodperc" és "örökké" között. Tehát ha üzeneteket kapott, és néhány perc elteltével már nem látja őket, akkor valószínűleg eltűnő üzenetek voltak.

Az eltűnt üzeneteket a csevegési beállításokon keresztül saját maga is be- és kikapcsolhatja. ×

Gyors útmutató: végpontok közötti titkosítás új eszközön

  1. Nyissa meg a Signal Messenger programot. Koppintson a sajátjára a tetején profil ikonra, a speciális beállítások megnyitásához.
  2. hívj ide"beszélgetések" tovább.
  3. Ott megtalálod a lényeget "biztonságos beszélgetések". Érintse meg "bekapcsol".
  4. Ekkor megjelenik egy 30 számjegyű jelmondat. Ezeket az általános olvasási irányban kell másolni (azaz jobbról balra, majd egy sorral lejjebb).
  5. Ezután használhatja a "Biztonsági mentés engedélyezése" kapcsolja be a Signal biztonsági mentését.
  6. Most fel kell vennie új telefonját.
  7. Győződjön meg arról, hogy a régi eszközön engedélyezte az adatmentést. Lehet, hogy manuálisan kell "biztonsági másolatot készíteni" választ.
  8. Ezután csatlakoztassa a régi eszközt a számítógéphez. Nyissa meg számítógépen keresztül, és keresse meg a mappát "jel". Ez tartalmazza az imént létrehozott biztonsági másolatot. Most manuálisan kell áthelyeznie ezt a mappát az új okostelefonra. Ha nem látja a mappát, indítsa újra az okostelefont. Akkor ott kell lennie.
  9. Ezután a szokásos módon letöltheti a Signalt a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból. Nyissa meg az alkalmazást, és írja be 30 számjegyű jelszavát. Ezután újra regisztrálhatja telefonszámát az alkalmazásban. A régi üzeneteinek most az új telefonján is meg kell jelenniük.

Bővebben a témáról: