Biztonságos mód engedélyezése PS4-en,

Szeretne többet tudni PlayStation 4 konzolod biztonsági módjáról? Összegyűjtöttünk minden fontos információt az Ön számára.


Kép: Joeri Mostmans/Shutterstock.com hirdetés

A PS4 csökkentett módot úgy tervezték, hogy a PlayStationt csökkentett módban indítsa el a rendszer- vagy merevlemez-problémák megoldása érdekében. Például újraépítheti az adatbázist a konzolmemóriából, vagy visszaállíthatja a teljes konzolt a gyári beállításokra. Kétség esetén ez lehet a spórolási lépés, hogy az állítólagos tönkrement konzolod ne az elektronikai hulladék közé tartozik, hanem újra tökéletesen működjön.

  • Hogyan indíthatom el a PS4 csökkentett módot?
  • Mit tehetek a PlayStation 4 konzolommal csökkentett módban??
  • Hogyan léphetek ki a csökkentett módból a PlayStationen??

Hogyan indíthatom el a PS4 csökkentett módot?

Ha továbbra is teljes hozzáféréssel rendelkezik a konzolhoz, készítsen biztonsági másolatot adatairól a csökkentett mód elindítása előtt. Az utasításokat a hivatalos PlayStation webhelyen találja: www.Play Station.com/ps4-back-up-and-restore-with-external-storage

  1. A csökkentett mód elindításához a konzolt ki kell kapcsolni.
  2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább hét másodpercig. A gomb egyszer megnyomásakor, másodszor pedig hét másodperc után sípol. Amint meghallja a második sípolást, elengedheti a gombot.
  3. Ezután csatlakoztasson egy PS4-vezérlőt USB-kábellel, és nyomja meg a PS gombot a vezérlőn. A konzol most csökkentett módba fog indulni.
Így néz ki, amikor aktiválja a csökkentett módot a PS4 konzolon. ×

Mit tehetek a PlayStation 4 konzolommal csökkentett módban??

  1. Rendszer újraindítása: Ezzel kilép a csökkentett módból, és újraindítja a konzolt. A rendszerindítás után normál módban van.
  2. felbontás módosítása: Ezzel a beállítással a képernyő felbontása automatikusan 480p-re változik, amint újraindítja a PS4-et. Ez az opció akkor lehet hasznos, ha a PS4 tartalma nem jelenik meg, vagy a helytelen felbontás miatt nem megfelelően jelenik meg. Ezután visszaállíthatja a felbontást a kívánt felbontásra a PS4 beállításaiban.
  3. Frissítse a rendszerszoftvert: Ez az opció lehetővé teszi a PlayStation frissítését. Ha van internetkapcsolat, a frissítés közvetlenül letöltődik. Ellenkező esetben letöltheti a frissítést egy USB-meghajtóra is a számítógépén, és ezzel telepítheti a frissítést.
  4. Visszaállítja az alapértelmezett beállításokat: Ezzel visszaállítja az alapbeállításokat a konzolon. Ide tartozik többek között a téma, az idő és a nyelv. Az Ön tartalma, például a mentett játékok vagy képek megmaradnak – nem törlődnek.
  5. Adatbázis újraépítése: A tartalom keresése a konzol merevlemezén történik. Ezután az összes tartalomból új adatbázis jön létre. A mentett adatok nem vesznek el a folyamat során. Ez például akkor lehet hasznos, ha egy törölt játék továbbra is ikonként jelenik meg a kezdőképernyőn.
  6. PS4 inicializálása: VESZÉLY: Itt lesz minden felhasználói adat törölve és a konzol visszaáll a gyári beállításokra. Az összes mentett játék, kép és hasonló elvész.
  7. PS4 inicializálása (rendszerszoftver újratelepítése): VESZÉLY: Ez az opció a 6-oshoz hasonlóan törli a konzolon tárolt összes felhasználói adatot. A mentett játékokat és személyes adatokat eltávolítjuk. Emellett a PS4 firmware is törlődik. Használhatja a mélyen gyökerező rendszerproblémák megoldására, amikor később újratelepíti a PS4 firmware-t az adathordozóról.
  8. HDCP mód beállítása: Ez az opció csak a PS4 Pro rendszeren érhető el. Ha konzolját olyan 4K TV-hez csatlakoztatta, amely nem támogatja a HDCP 2-t.2 támogatott, ez azt eredményezheti, hogy a játékok és filmek 4K tartalmai egyáltalán nem jelennek meg. Válassza ezt a lehetőséget, majd a második lépésben válassza a "2 lehetőséget. Csak HDCP 1.40", hogy minden tartalom helyesen jelenjen meg.

Hogyan léphetek ki a csökkentett módból a PlayStation rendszeren?

Nincs kifejezett gomb a PS4 csökkentett módból való kilépéshez. Az üzemmódból való kilépéshez válassza a " lehetőséget01: Indítsa újra a rendszert" ki. Ezzel leállítja a konzolt, és normál módban újraindul. Ezt követően a szokásos módon kikapcsolhatja a konzolt. Vagy egyszerűen átállíthatja PlayStationjét a bekapcsológomb ki. Amikor legközelebb elindul, normál módban újraindul.

Bővebben a témáról: