Tiltsa le a privát szörfözést – ez így működik

Ki szeretné kapcsolni a privát módot a böngészőben? Itt talál utasításokat ennek végrehajtására.


Kép: zefart/Shutterstock.com hirdetés

A böngésző inkognitómódja számos előnnyel jár. Az IP-címet néha nem követi nyomon, és az aktuális előzményeket nem menti el. De van néhány hátránya is: A mobiltelefonon privát módban nem készíthető képernyőkép a böngészőből. Egy megnyitott oldalt nem lehet egyszerűen újra megnyitni az idővonalon keresztül, mert az oldal látogatását egyáltalán nem mentettük. Ezért érdemes kikapcsolni a privát módot.

  • Mit jelent a "privát böngészés" vagy "inkognitómód"??
  • Hogyan kapcsolhatom ki a privát módot??

Mit jelent a "privát böngészés" vagy "inkognitómód"??

Amikor online van, tevékenységeit a böngésző menti. Ide tartoznak például a felkeresett oldalak vagy az elfogadott cookie-k. Ha azonban megnyitott egy privát ablakot a böngésző számára, ezek a tevékenységek a továbbiakban nem kerülnek mentésre a böngészőben. Ilyenkor például nem készül krónika. A könyvjelzők azonban mindig mentésre kerülnek. Így egy kicsit korlátozhatja a nyomait az interneten. De vigyázzon: Internetszolgáltatója vagy munkáltatója továbbra is láthatja, mely oldalakat kereste fel internetkapcsolaton keresztül. A privát böngészés engedélyezése a böngészőtől függ. Itt találja a legáltalánosabb böngészőkre vonatkozó utasításokat:

  • Böngésszen a Firefox böngészőben privát módban
  • Inkognitó mód Chrome-mal
  • Safari: Engedélyezze a "Privát böngészést"
Például így néz ki egy privát ablak a Firefoxban. ×

Hogyan kapcsolhatom ki a privát módot??

A privát böngészés letiltásának legegyszerűbb módja bármely böngészőben a böngészőablak bezárása. Sajnos jelenleg nincs mód a névtelen szörfözés egyszerűen kikapcsolására, majd az aktuális ablak normál módban történő használatára. Az éppen megtekintett oldalt csak privát módban tudja könyvjelzővel ellátni, majd később a normál ablakban újra megnyitni.
Mellesleg: Semmilyen módon nem lehet teljesen megakadályozni az inkognitó mód megnyitását. Tehát nem kapcsolhatja ki teljesen a funkciót.

Bővebben a témáról: