Microsoft Teams: Törölje a csevegési előzményeket – ez lehetséges?

Ha helyet szeretne felszabadítani a Microsoft Teams csatornáiban vagy csevegéseiben, vannak lehetőségek a felhasználói felület zsúfoltságának csökkentésére.


Kép: wichayada suwanachun / Shutterstock.com hirdetés

Kicsit zsúfolttá vált a Microsoft Teams alkalmazása?? Lehet, hogy a chatjei tele vannak olyan üzenetekkel, amelyek már nem fontosak, vagy a csapatok táblái tele vannak végtelen bejegyzésekkel, amelyeket nem tud egyszerűen rendezni. Így érthető, hogy lehetőséget keres a régi üzenetek törlésére. Sajnos a Microsoft Teams megőrzésre és intézményi memóriára készült, így ezeket a rekordokat nem lehet könnyen törölni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem irányíthatja a Microsoft Teams szolgáltatást: legalább néhány üzenetet törölhet, és elrejtheti azokat a dolgokat, amelyeket nem tud törölni.

  • Hogyan kezelheti a Microsoft Teams csatornáit és törölheti a bejegyzéseket
  • A csevegések törlése és elrejtése a Microsoft Teamsben

Hogyan kezelheti a Microsoft Teams csatornáit és törölheti a bejegyzéseket

A Teams csatornái a Microsoft Teams általános csevegőfórumai, amelyeket a szervezetek vagy alcsoportok nyilvánosan közzétehetnek. Ez az a terület, ahol az egyes Microsoft Teams-felhasználók nem irányíthatják: nem törölheti a csatorna előzményeit, és nem törölheti más felhasználók üzeneteit – hacsak nem Microsoft Teams vállalati rendszergazda. Tehát ha egy adott üzenetet szeretne eltávolítani egy Teams-csatornáról, meg kell kérnie egy adminisztrátort, hogy tegye meg.
Az egyének csak a saját bejegyzéseiket törölhetik, ami könnyen megtehető: amikor a Teams nyitva van a törölni kívánt csatornához és üzenethez, csak vigye az egérmutatót az üzenet fölé, és várja meg, amíg megjelenik az emoji menü. kattintson a három pont a menü jobb oldalán, és válassza a "Oltsa ki".

Még az elküldött üzeneteket is könnyedén törölheti. ×

A törölt üzenetek eltűntek, de a szövegkörnyezet, amelyben léteztek, nem törlődik velük: látni fogja, hogy magát az üzenetet a törlésről szóló értesítés váltja fel, de a rá adott válaszok alatta maradnak. Vegye figyelembe azt is, hogy az üzenet szerzőjeként a " gombra kattintva visszavonhatja a törléstVisszavonva" gomb; a többi felhasználó nem fogja látni ezt a lehetőséget, csak a tippet.
Ha törölni szeretnél egy csatornát, amelynek tagja vagy, csak akkor tudod megtenni, ha te vagy a csatorna létrehozója. A csatornát azonban elrejtheti, ha nem posztol benne, nem olvassa, vagy ha nem használja rendszeresen. Csatorna elrejtéséhez vigye az egérmutatót a neve fölé, és keresse meg a három pont, mutatja a menüt. Keresel "Elrejt" és kattintson rá. A rejtett csatornák a Rejtett csapatok listában vannak csoportosítva. A csatorna elrejtéséhez vigye az egérmutatót a neve fölé, és kattintson a "Perelni".

Ha már nem szeretne látni egy adott csatornát, elrejtheti azt. A törlés csak akkor működik, ha Ön hozta létre a csapatot. ×

A csevegések törlése és elrejtése a Microsoft Teamsben

A chat-ek, a régi üzenetektől megszabadulni vágyók nagy bánatára, nagyjából ugyanúgy viselkednek, mint a Microsoft Teams csatornái: a fent leírt módon törölheti az elküldött üzeneteket, de nem törölheti mások, és te sem szabadulhatsz meg a teljes csevegési naplótól, csak elrejted.
Az elrejtés ugyanúgy működik, mint a csatornák esetében. Ha azonban elrejtették, a csevegés csak akkor jelenik meg újra, ha a feladó nevére keres új üzenet küldéséhez, vagy ha üzenetet kap az eredeti feladótól.

Bár a csevegési előzményeket nem lehet törölni, elrejtheti őket, ha meg akar szabadulni tőlük. ×

"Alapértelmezés szerint a Teams korlátlan ideig megőrzi a csevegési, csatorna- és fájladatokat, kivéve, ha megpróbálják megőrizni a tartalmat megőrzési házirendekkel, felhasználói törléssel, rendszergazdai törléssel stb. törölni” – magyarázza a Microsoft a Teams megőrzési oldalán. Az adminisztrátorok növelhetik vagy csökkenthetik a megőrzési időt az intézményi igények alapján, valamint törölhetik a felhasználók által kért (és jóváhagyott) üzeneteket és egyéb tartalmakat. Tehát ha azt szeretné, hogy bizonyos tartalmat töröljenek, vagy egy adott csatornát vagy csevegést ne őrizzenek meg, fel kell vennie a kapcsolatot a Microsoft Teams adminisztrátorával, hogy módosítsák a házirendet.

Bővebben a témáról: