Mac: A Time Machine biztonsági másolatának visszaállítása – hogyan működik

Alaphelyzetbe szeretné állítani a Mac-et, vagy törölt egy fontos fájlt? Nem probléma, ha van Time Machine biztonsági másolata.

kijelző

Noha a macOS biztonságos és stabil operációs rendszer, ez nem jelent garanciát a problémákra vagy a felhasználói hibákra. A mappák, programok vagy fájlok gondatlanul gyorsan a lomtárba kerülnek. Az Apple automatikus mentési funkciója is örök bosszúság forrása: a képek, dokumentumok és egyéb fájlok gyorsan felülíródnak. Szerencsére létezik az Apple Time Machine: Ha a biztonsági mentés külső merevlemezen vagy NAS-on fut, bármikor visszaállíthatja a fájlt vagy akár az egész Mac-et. Az Apple Time Machine már APFS-sel is fut. Ez így működik:

  • Állítsa vissza teljesen a Mac-et
  • Elveszett fájlok helyreállítása

Itt megtudhatja, hogyan hozhat létre Time Machine biztonsági másolatot Mac számítógépen.

Állítsa vissza teljesen a Mac-et

A teljes Time Machine biztonsági mentés visszaállítása elvégezhető új Mac vagy új merevlemezes Mac beállításakor, vagy ha már be van állítva.

Alkalmazza a Time Machine biztonsági mentését a Mac beállításához

Amikor egy új Mac gépet üzembe helyez, a macOS a telepítés során megkérdezi, hogy kíván-e biztonsági másolatot importálni. Választ "tól től Mac, Time Machine biztonsági mentés vagy indítólemez”, és csatlakoztassa a régi Mac biztonsági merevlemezét. Ezután kattintson a "Folytatni". Most válassza ki a biztonsági lemez és kattintson a "Folytatni". Ezután elindul a visszaolvasási folyamat, amely a biztonsági másolat méretétől függően eltarthat egy ideig.

×

Alkalmazza a Time Machine biztonsági mentését egy már beállított Mac számítógépen

kijelző

Ha már üzembe helyezte a Mac-et, az sem probléma: van erre egy eszközöket az Apple-től, a migrációs asszisztensek. Ezt megtalálod itt /Alkalmazások/Segédprogramok. Indítsa el a programot, amely először bezárja az összes programot, és átállítja a Mac-et migrációs módba. Az eljárás ezután megegyezik e bekezdés 1. lépésével.

×

Elveszett fájlok helyreállítása

Ha véletlenül törölt egy fájlt vagy mappát, könnyen visszaállíthatja a Time Machine biztonsági mentésével:

1. Lépés:

Mielőtt visszaállítana egy fájlt a Time Machine segítségével, használja a papírkuka a dokkban lévő Mac gépről: a törölt fájl mégis ott lehet. Ha igen, megteheti csak csúsztassa az asztalra vagy a jobb egérgombbal kattintson. Választ "Visszatérés", hogy a fájlt az eredeti helyre helyezze. ×

2. Lépés:

Ha a fájl már nincs a kukában, a Time Machine működésbe lép. Ügyeljen arra, hogy ezt tegye Tartalék meghajtó csatolva van és majd nyissa meg az Alkalmazások mappát. Itt találja az alkalmazást "Időgép", amelyet Ön per dupla kattintás kinyitni. ×

3. Lépés:

A Time Machine mostantól egy Finder ablakot mutat, mögötte más Finder ablakokkal. Először navigáljon a Mappa, amelyből törölte a fájlt. ×

4. Lépés:

Most kattintson a Finder ablak jobb oldalán nyilak: A felfelé kattintva visszaléphet az időben. Ismételje ezt, amíg meg nem látja a fájlt. Ezután kattintson a "visszaállítás" visszaállítás biztonsági másolatból. ×

5. Lépés:

Néha szükség van egy fájl visszaállítására egy másik helyre. Ezt megteheti a Kattintson a jobb gombbal a fájlra és "(fájlnév) visszaállítás ide..." választ. A macOS ezután felajánl egy mappaválasztást, amelyben tárolhatja a fájlt. ×

Alternatív megoldásként megteheti Állítsa vissza a fájlokat egy másik feldolgozási állapotba: De továbbra is minden Mac-en fut második Time Machine biztonsági mentés segítségével, amely helyileg menti a fájlokat. A funkció akkor hasznos, ha például egy képet az Előnézet funkcióval szerkesztett, majd bezárta, ami azt jelenti, hogy a szerkesztés már nem [CMD + [Z a visszavonás a következő volt:

1. Lépés:

Nyissa meg a fájlt, ahol olyan szerkesztéseket hajtott végre, amelyeket most megbánt. A program menüsorában válassza a "iktatás" -> "visszaállításra" -> "Böngésszen az összes verzió között". ×

2. Lépés:

Most megnyílik egy Time Machine ablak, ahol csak a fájl látható. Jobbra láthatod minden gyorsítótárazott verzió. Kattints a felfelé nyíl, amíg meg nem találja azt a verziót, amelyre vissza szeretné állítani a fájlt, majd válassza a „visszaállítás". ×

3. Lépés:

Alternatív megoldásként a fájl régebbi verzióját is elmentheti máshová: tartsa lenyomva a [Alt billentyű lenyomva: Ki „visszaállítás" lesz "Másolat visszaállítása". Ha ide kattint, kiválaszthatja a tárolási helyet. ×

Bővebben a témáról: