Mac gyári beállítások visszaállítása

Ha a Mac-et eladják, az adatokat és a beállításokat törölni kell. Ehhez újra kell telepítenie a Mac-et a helyreállítási rendszerből.

kijelző

Az Apple egy olyan cég, amely tudja, hogy ügyfelei mennyire szeretik az újdonságokat. Ennek megfelelően az Apple vitaindítóján rendszeresen elhangzik az új Mac-ek tűzijátéka – vagy nem. Ha új Mac-et szeretne, vagy már megvette, gyakran nagyon jó áron eladhatja a régit használtan. Mivel a Macek viszonylag ritkák, a használt árak magasak, és nincs értelme a régi készüléket a szekrényben tartani, és ott hagyni, hogy elavuljon.

  • Állítsa be a Macet a gyári beállításokra: Így működik's
  • Csomagolja be és adja el a Mac-et

Állítsa be a Macet a gyári beállításokra: Így működik

Sajnos a Windowstól vagy az iOS-től eltérően a macOS kínál nem könnyű, gyors út, néhány kattintással visszaállíthatja a Mac gyári beállításait. Az egyszerű formázás szintén nem hasznos, néha még erősen problematikus. Itt egy kis előkészítő munkára van szükség, a mély iCloud hivatkozás miatt is. Segítünk a Mac gép alaphelyzetbe állításában és eladásra való előkészítésében.

1. Lépés:

Csak azt feltételezzük, hogy az új Mac már beállítva és készen áll a használatra, és átvitte az adatokat, például egy Time Machine merevlemezen keresztül. Ezzel meg kell adni az adatokat a csak törölje a régi készüléket és válassza le az iCloudról. Ennek többféle módja van. Először azonban hagyja a régi Mac-jét úgy, ahogy van boot fel. ×

2. Lépés:

Iratkozz fel most, ha engedélyezte a bejelentkezést felhasználónévvel és jelszóval. Ha kikapcsolta őket, azonnal megjelenik az asztal. ×

3. Lépés:

Most nyissa meg a rendszerbeállítások és válassza ki itt "iCloud" ki. ×

4. Lépés:

Görgessen le egészen a Szolgáltatások listán, és deaktiválja Először te "Keresse meg a Mac-emet” a bejelölés törlésével. ×

5. Lépés:

Adj neki iCloud jelszó és kattintson a "Folytatni” a funkció letiltásához. Ez a két lépés rendkívül fontos, különben a Mac továbbra is társítva marad az iCloud-fiókjához, ami problémákat okozhat a jövőbeli tulajdonosnak. ×

6. Lépés:

Most az iCloud beállításaiban kattintson a „Regisztráció törlése" a többi iCloud-szolgáltatás kikapcsolásához és az iCloud-fiók eltávolításához a Mac számítógépről. A Mac megkérdezi, hogy milyen adatokat szeretne megtartani. Mivel el akarja adni a Mac-et, azt szeretné ne tárolja helyben az adatokat! Tehát távolítson el minden pipát, és kattintson a „Folytatni". ×

7. Lépés:

A Mac többször is megkérdezheti, hogy meg kell-e őrizni bizonyos típusú adatokat. Erősítse meg minden alkalommal a „Törlés Macről". Ez eltávolítja az iCloud hivatkozást. ×

8. Lépés:

Most még foglalkoznia kell az iCloud-fiókhoz kapcsolódó többi programmal. Ezek az iTunes és a Mac AppStore. Először nyissa meg a Mac AppStore-t, és válassza a „ lehetőséget a menüsorbanbolt" > "Regisztráció törlése". Tegye ugyanezt az iTunes-szal is úgy, hogy nyissa meg az iTunes-t, és itt "fiókok" > "Regisztráció törlése” a menüsorból. Ez azt jelenti, hogy a Store és az iTunes is szét van kapcsolva. ×

9. Lépés:

Most már csak egyetlen "igazi" módja van a Mac gyári alaphelyzetbe állításának valódi visszaállításának: az ún Internet helyreállítás vagy ha elérhető, a mellékelt DVD-n. Ennek során a Mac nem csak törlődik, hanem vissza is áll az eredeti macOS verzióra. Számos változat létezik:- A Mac rendelkezik DVD-meghajtóval: Aztán volt benne egy DVD, amit be kell rakni, majd újra kell indítani a gépet. Indításkor tartsa lenyomva a „C”, hogy kényszerítse a Mac-et a DVD-ről való rendszerindításra.- A Mac DVD-meghajtó nélkül jött és ezért nincs helyreállítási DVD-je. Ebben az esetben szükség van a kulcsokra [cmd + [R nyomja meg és tartsa lenyomva az indítás során. Megjelenik egy földgömb ikon (az Apple logó az újabb eszközökön), és elindul az internet helyreállítása. Lehetséges, hogy itt meg kell adnia egy WiFi-jelszót, és ki kell választania egy nyelvet.Figyelem: A billentyűzetkiosztás itt angol! ×

10. Lépés:

Akárhogy is, ezután bejut a Mac alaprendszer-helyreállító rendszerébe. A macOS verziótól függően több lehetőség közül választhat. De először formázni kell a merevlemezt. Ezért kattintson a "Lemez segédprogram" majd tovább "Folytatni". ×

11. Lépés:

Most a Lemez segédprogramban vannak. Válaszd a rendszerlemez és kattintson a "Oltsa ki". A következő ablakban a macOS kérni fogja a nevet és a formátumot. Az utóbbihoz válassza a "Mac OS Extended (naplózott)" és kattintson a "Oltsa ki". Az ablak egy kicsit másképp néz ki az újabb eszközökön. Itt a formátumhoz válassza a "APFS" majd kattintson a "Oltsa ki". Ha rendszert kérnek, akkor "GUID partíciós tábla" választ.Szükség esetén végrehajthatja a biztonságos, de időigényes biztonságos törlési opciót is, de ennek csak fizikai merevlemezzel, azaz SSD nélkül van értelme. Ha a Mac-et FileVault-tal titkosította, a biztonságos törlés sem szükséges. ×

12. Lépés:

A törlés után a helyreállítási rendszer azt jelenti, hogy minden rendben ment. Kattintson "Kész", a folyamat befejezéséhez. Ezután a menüsorból kiléphet a Disk Utility programból. ×

13. Lépés:

A főablakban most kattintson a „Telepítse újra a macOS-t" majd tovább "Folytatni". ×

14. Lépés:

Erősítse meg a rendszer telepítését a „ gombbalFolytatni". Akkor fogadd el a Licencfeltételek. ×

15. Lépés:

Most válassza ki a rendszerlemez és kattintson a "Telepíteni". Lehetséges, hogy a jelszavával le kell kapcsolnia a merevlemez védelmét. ×

16. Lépés:

macOS vagy. A Mac OS X most magától települ, ami a számítógép sebességétől függően eltarthat egy ideig. ×

17. Lépés:

A telepítés befejezése után a Mac újraindulhat. Aztán megmutatja nekik A macOS rendszer nyelvének kiválasztása. Ez két dolgot jelent: Egyrészt a Mac sikeresen újratelepült. Másrészt pedig visszaáll a gyári beállításokra.Most ne csináljon mást, és ne állítsa be a Mac-et. Ehelyett most egyszerűen kapcsolja ki a be-/kikapcsoló gombbal. ×

Csomagolja be és adja el a Mac-et

A Mac kész visszaállítani a gyári beállításokat és eladásra előkészítve. Most már megtisztíthatja és becsomagolhatja a készüléket – vagy az Ebay és Co. számára. fotózni. A vevő ugyanolyan szoftveres állapotban kapja meg a Mac-et, mintha a új készülék az Apple-től szerezték be. Az egyetlen különbség az, hogy előfordulhat, hogy telepítenie kell az újabb macOS verziókat, ami a vevő érdekeit szolgálja.

Mellesleg: Ugyanennek a macOS-verziónak a normál rendszer-helyreállítással történő egyszerű visszaállítása (internetes helyreállítás nélkül) nem javasolt: Ha a vevő nem vásárolta meg a megfelelő macOS verziót az AppStore-ban, nem tudja aktiválni. Ezért mindig használja az internetes helyreállítást vagy a mellékelt DVD-ket, különben problémák léphetnek fel.

Bővebben a témáról: