Google: homályosítsa el az adatnyomokat – ez így működik

Ön aggódik a Google által Önről tárolt összes adat miatt? Megmutatjuk, hogyan kell takarítani.

kijelző

A Google A kereső a weben. Sok internetfelhasználó valószínűleg nem ismer másokat. Ezzel az a probléma, hogy a Google mindenre emlékszik, amit csinál, különösen, ha már van Google-fiókja. Például a Google fiók nagymértékben nélkülözhetetlen, ha egy teljes funkcionalitású Android telefont szeretne használni, vagy csak használja valamelyik szolgáltatást, például a Gmailt. Amint bejelentkezik, a Google hozzárendelheti az Ön adatait – és megjegyzi mindazt, amit az interneten a Google-on keresztül tesz. Nyilvánvaló, hogy ennek nem feltétlenül van értelme. Megmutatjuk, hogyan törölheti az adatokat.

Értesítés: A Google most alkalmazkodik felhasználóihoz, és 18 hónap elteltével automatikusan törli a tartózkodási helyüket, valamint az új felhasználók internetes és alkalmazáselőzményeit. Alapértelmezés szerint a funkció április 24-e óta elérhető.06.2020-ban aktiválva. Már van Google fiókja? Ezután aktiválhatja az automatikus törlési folyamatot a 3 vagy 18 hónapnál régebbi tevékenységekhez. Itt elmagyarázzuk, hogyan törölheti a Google keresési előzményeit. Ha azonban egyénileg szeretné elfedni keresési lekérdezéseit és adatnyomait, továbbra is kövesse az utasításainkat.

Homályosítsa el az adatsávot a Google-on – ez így működik's

1. Nyissa meg a Google keresési tevékenységnaplóját:

erről naplót a Google-tól, meg kell látogatnia a //myactivity webhelyet.Google.com/ surf. Írd be a URL bármely webböngészőben és nyomja meg a [Belép. ×

2. Belépés:

Ha még nem jelentkezett be, a Google kérni fogja a Belépés kérés. Kattintson "Regisztráció”, majd írja be a felhasználónév a Google-fiók (az Ön Gmail-címe). Kattintson "Folytatni" és a következő mezőbe írja be azt Jelszó egy. Miután rákattintott a "Folytatni” be vagy jelentkezve a Google tevékenységnaplójába. ×

3. Google tevékenységnapló megtekintése:

A Google most megmutatja a tevékenységnaplót: Mindent láthat, amit a Google-szolgáltatások segítségével tett, mely webhelyeket látogatta meg, és milyen keresési lekérdezéseket indított el. Kényelmes, hogy a Google nem dátum szerint strukturálja az egészet, hanem webhely és idő szerint, ami azt jelenti, hogy a keresések nagyon világosan strukturáltak. Ez viszonylag egyszerűvé teszi bizonyos adatok későbbi törlését. ×

4. Bejegyzések törlése a Google tevékenységnaplóból:

Ha most egyedülálló blokkok törlése rá kell kattintania a jobb felső sarokban található bejegyzésre három pont kattintson. Itt megtalálja a lehetőséget, hogy részletesen megtekintse a tevékenységblokkot, vagy egyszerűen törölje azt. Kattintson "Oltsa ki” a bejegyzés eltávolításához. ×

5. A törlés megerősítésére:

Annak érdekében, hogy ne használja a törlést hanyagul, a Google most újra megkérdezi, hogy valóban törölni szeretné-e a bejegyzést a tevékenységnaplóból. Még egy kattintással a "Oltsa ki" erősítse meg a bejegyzések eltávolítását – most már véglegesen törölve vannak. ×

6. Konkrét tartalom törlése:

Ha nem blokkban használja a keresési naplóbejegyzéseket, hanem törölje egyenként kattintson a " gombra a Tevékenységnapló ablak bal oldalánegyetlen nézet” kattintson. Az összes keresés időrendi sorrendben szerepel itt. Itt ugyanúgy eltávolíthatja őket, mint a blokkokat, ha rákattint a három pont kattintson és "Oltsa kiVálassza a ". Ezt követően ismét meg kell erősítenie a törlést az 5. lépésben leírtak szerint. ×

7. Tevékenységi naplók törlése a Google Térképről:

Sajnos a Google nem csak a keresési lekérdezéseket követi nyomon, hanem az összes többi szolgáltatásból származó információkat is. Különösen az Android okostelefonok és más rendszereken a Maps alkalmazás valódi adatcsúcsok, mert azok helyadatokat értesítés. Az adatokat a „ beírásával törölhetiEgyéb Google-tevékenységKattintson a " és ide"Idővonal megtekintése" választ. Ott megtalálod a lényeget "Helyelőzmények kezelése" ahol törölheti a Google által nyomon követett helyeket. Mellesleg érdemes hozzáadni a függvényt deaktiválja: Nyissa meg a webhelyet //myaccount.Google.com/u/1/activitycontrols/location?hl=de, és szükség esetén jelentkezzen be itt. Ezután állítsa be a kapcsolót „helyelőzmények" tovább "Ki". A Google ezután megkérdezi, hogy szüneteltetni szeretné-e a helyelőzményeket. Erősítse meg "Szünet". ×

8. További Google-naplók megtekintése és törlése:

A keresési lekérdezések és a helykövetés mellett A Google egy sor egyéb információt tárol, az okostelefonról vagy a böngészőből továbbított adatok, beleértve az eszközadatokat, a Google Play zenei keresési előzményeit, a YouTube-bemenetet és így tovább. Ezeket a tevékenységnaplókat bármikor megtekintheti a //myactivity oldalon.Google.com/more-activity, és szükség esetén távolítsa el. ×

9. Az összes tevékenység törlése a Google naplóból:

Természetesen te is tudsz törölje az összes tevékenységet egyszerre. Ez úgymond törli a Google keresési előzményeit. Ehhez kattintson a „ gombra a bal oldali Tevékenységnapló ablakbanTevékenységek törlése után” kattintson. A megnyíló ablakban válassza ki a „Törlés dátum szerint" a kiválasztó mezőből "eddig összesen" tovább. Válassza a "minden termék". Ezután kattintson a "Oltsa ki", és erősítse meg az eltávolítást az ötödik lépésben leírtak szerint a " gombra kattintvaOltsa ki". ×

10. Állítsa be a Google-t kevesebb követésre:

Miután mindent törölt, állítsa be a Google-t minél kevesebb tevékenységet - azaz adatok - archiválva vannak. Ehhez nyissa meg a //myaccount webhelyet.Google.com/activitycontrols, és szükség esetén jelentkezzen be. Számos kapcsolót talál sorrendben Egy kicsit csökkenteni a Google adatszomját: Kapcsolja be például „Internetes és alkalmazástevékenység" a keresések mentésének leállításához. A kapcsoló "készülék információi" Aktiválva hagyhatja, mivel ezzel a névjegyeket, naptárakat és hasonlókat a felhőbe menti. ×

Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, hogyan törölheti a Google-bejegyzéseket.

Nagyjából ennyi: Ha ezt a 10 lépést elvégezte, a Google rendszere lényegesen kevesebb adatot fog tárolni. Mint mondtam, az adatokat bármikor megtekintheti és manuálisan törölheti, ami sokkal könnyebbé teszi az egészet. Egyébként a be nem jelentkezett felhasználók könnyen törölhetnek minden információt a Törölje a böngésző gyorsítótárát: A Google legjobb esetben is itt tárolja a felismerést lehetővé tevő cookie-kat.

Bővebben a témáról: